Book Review: Em and the Big Hoom by Jerry Pinto


It’s a book dealing with a scary subject, mental illness. The narrator of the book lives in a one bedroom house with his depressed, beedhi smoking mother, Em, who is frequently rushed to the hospital because of her repeated suicide attempts, dependable father, the Big Hoom, who tries to hold the family together as best as he can, and quite elder sister, Susan. This books paints a painful picture of the lives of a depressed person and her dysfunctional family. 

This is one of those books that touch you so profoundly that you just sit there, staring at the last words and gently caressing the page, everything else forgotten. 

At times it was so difficult to believe that this is fiction, not a memoir, for the emotions were so deep and so real. This books twists your insides and forms lumps in your throat, but leaves a warm glow in your heart when you finally finish it. 

It is going to take some time to recover from the hangover this book has given me.

Everyone should read this!

Library

My soul is a library that screams out me.
Within its caring, loving shelves,
It holds the story that is me.
There are books old and yellowing;
There are books unwritten, waiting to be opened;
There are books I read over for old time’s sake.
These hold stories unspoken,
The things they make me.
Would you read through me
Or would you leave the pages half read?
Oh, but hold these books with tender hands,
For they hold treasures within;
These books hold memories,
They hold people in them.
Some people are simply sentences,
Others own complete books.
They all make me, shape me;
Their inky marks adore my soul.
Would you roam into the darkest corners of my library?
Would you blow the dust off and read?
I sure am writing you down, my friend,
But my dear, would you write down me?

The Liebster Award!!!

I am sooo happy!!! I have been given a blogger appreciation award, the Liebster Award. Thank You soo much Deepa Aunty 🙂 🙂

Liebster is German, for beloved or dearest….

Here are the questions you asked with their answers….

 1. Describe yourself in one sentence.

Ans- I am a talkative, confused teen who loves fun and meeting new people and making friends.

2. Of all the posts on your blog, which is your favourite?

Ans- My favourite posts are my story series of  ‘In The Solar System’ because it is my first blog post and after I wrote these stories, my mom decided that I should have a blog of my own instead of writing on her blog.

3. Of all the books you have read so far, which is your favourite?

Ans- Well.. uhmm.. thats a difficult one. But I guess, it’s The Bracelet by Ishaan Lalit.

4. Do you have a favourite celebrity? Who is it and why?

Ans- I like Aamir Khan because his acting is natural and he also works for a social cause.

5. What do you dream of doing someday?

Ans- I want to become a good Indian and help in it’s progress. 🙂

6. If you could go to any place in the world, which would it be?

Ans- Venice, Switzerland, Vatican City and Paris!!

7. What’s your favourite part about a train/plane journey?

Ans- My favourite part about a train journey is meeting new people and enjoying the beautiful view outside 🙂 ( and also the way the train staff treats us ’cause my dad’s a railway officer :P)

8. What is one thing that you do not like about school?

Ans- Nothing! I love my school and everything about it. 🙂

9. What’s the best gift you ever received?

Ans- uhmm…. Actually I cherish each and every gift I receive. 😀

10. Share a joke!

Ans- Can February March?? No, but April May. 😛

HAPPY 2nd BIRTHAY TO YOU BLOG…….

IT’S MY BLOGS SECOND (belated) BIRTHDAY!!!

YIPPEE…… Many wishes for my blog!!!

Time travels fast! Not long ago I started this blog, 2 years back! 🙂 🙂

27th December marks two years of this blog. Two years. And what an amazing two years on this blog it has been………..

In these two years there have been 48 posts, 100 comments, 7,719 views all-time and the busiest day being November 11, 2011 with 172 views…..

Here’s a letter I wrote to my blog……..

Dear Blog, 

It’s your second b’day. It seems just yesterday you had been provided to me by my mother to write stories, reviews, articles and post my drawings……..

You have been a very good friend to me. I have always have had satisfaction in writing on you.

So, wish you a very, very, very  Happy Birthday!!! I love you…….. and promise to write and write and write on you!! 😀 😀

Best Regards 

Shreeya  

Thank you to everyone who have read, commented and liked the posts……..

 

                     

Follow my blog with Bloglovin