Being a Bal Bhartian….

School -……..

Whenever I hear this word, the image of my school buildings comes to my mind.

Kids running around…..Seniors sitting on the stage ….Some of them walking around, gossiping…. 🙂 

bal bharti ganga ram

Exams are over…Goodbye VIII F.…. Now off to Class IX. 

We all had stayed in the same section-F, all the way from 6th, 7th and 8th. But now we have to choose between Sanskrit and Hindi. That means the same set of students will not be promoted automatically to IX F but we’ll be shuffled up and assigned different sections. 😦 Who knows who amongst us will land up in which section when we go to school on 1st of April.

We will be seperated !!!! 😦 😦 😦

The students who opted for German or French in 6th would not be shuffled and will stay together but their sections will change – from A and B respectively to G ( for French) and H ( for German).

The section we all had felt proud of, for 3 years, is no longer ours. .. We are no longer the Fabulous F

But yes, I am never ever gonna forget all those idiots I have been with all these 3 years. They were my Fabulously Fantastic Friendzz.. 🙂

VIII F roxxx!!!

I will never forget those jokes, pranks, pantiyan, funny moments with teachers!!!

Ah! Those days!

How am I going to miss beating all those boys – Bhavya, Shivam, Sajal, Gagan. Saiyam 😛 Becharon ne bhut maar kai h… 😛   Gonna miss you all yrr or hum 9th mein thapad kis ko mare ge yrr.. 😛 it’ll be so boring!! 😛

Yrr gonna miss u all 8 f… from the depth of my heart.. 😦

East or west 8 F is the BEST!!

BEST CLASS EVER!!

For you all guyzzz…

Keep Calm

Advertisements

Tongue Twisters!!!

  • Can you can a can as a canner can can a can?
  • It two witches were watching two watches, which witch would watch which watch?
  • I slit a sheet, a sheet I slit. And on the slitted sheet I sit. I slit a sheet, a sheet I slit. The sheet I slit that sheet was it.
  • I wish to wish the wish you wish, But if you wish the witch wishes, I won’t wish the wish you wish.
  • She sells sea shells by the sea shore.
  • I saw a saw that could not saw any other saw I ever saw.
  • Betty bought butter but the butter was bitter, so Betty bought better butter to make the bitter butter better.
  • A big bug bit the little beetle, but the littel beetle bit the big bug back.

The Liebster Award!!!

I am sooo happy!!! I have been given a blogger appreciation award, the Liebster Award. Thank You soo much Deepa Aunty 🙂 🙂

Liebster is German, for beloved or dearest….

Here are the questions you asked with their answers….

 1. Describe yourself in one sentence.

Ans- I am a talkative, confused teen who loves fun and meeting new people and making friends.

2. Of all the posts on your blog, which is your favourite?

Ans- My favourite posts are my story series of  ‘In The Solar System’ because it is my first blog post and after I wrote these stories, my mom decided that I should have a blog of my own instead of writing on her blog.

3. Of all the books you have read so far, which is your favourite?

Ans- Well.. uhmm.. thats a difficult one. But I guess, it’s The Bracelet by Ishaan Lalit.

4. Do you have a favourite celebrity? Who is it and why?

Ans- I like Aamir Khan because his acting is natural and he also works for a social cause.

5. What do you dream of doing someday?

Ans- I want to become a good Indian and help in it’s progress. 🙂

6. If you could go to any place in the world, which would it be?

Ans- Venice, Switzerland, Vatican City and Paris!!

7. What’s your favourite part about a train/plane journey?

Ans- My favourite part about a train journey is meeting new people and enjoying the beautiful view outside 🙂 ( and also the way the train staff treats us ’cause my dad’s a railway officer :P)

8. What is one thing that you do not like about school?

Ans- Nothing! I love my school and everything about it. 🙂

9. What’s the best gift you ever received?

Ans- uhmm…. Actually I cherish each and every gift I receive. 😀

10. Share a joke!

Ans- Can February March?? No, but April May. 😛

MY FIRST AUDIO POST- Swami Vivekanada’s Chicago Speech

Hey Guys…!!

For our FA activity of English, we had to present a biography or a speech of any Historical Character Of India.

I  decided to do Swami Vivekananda’s  famous Chicago speech through which he introduced Hinduism at the Parliament of the World’s Religions, Chicago in 1893.

Would you like to hear me, guys??!! 😉 🙂

I have recorded this speech in my own voice here and you can listen to it by clicking on the link below.

I hope that you all will like my presentation. I enjoyed doing this and if you all like it too then I would post more audio post on my blog.

Here is the SoundCloud link of the speech by Me!!! 

and please don’t forget to tell me how you liked it. 🙂 🙂 🙂

 Swami Vivekananda Speech at Chicago 

Here’s the full text of  Swami Vivekananda’s  famous Chicago speech

11 September, 1893

Sisters And Brothers of America,
It fills my heart with joy unspeakable to rise in response to the warm and cordial welcome which you have given us. l thank you in the name of the most ancient order of monks in the world; I thank you in the name of the mother of religions; and I thank you in the name of the millions and millions of Hindu people of all classes and sects. My thanks, also, to some of the speakers on this platform who, referring to the delegates from the Orient, have told you that these men from far-off nations may well claim the honor of bearing to different lands the idea of toleration.
I am proud to belong to a religion which has taught the world both tolerance and universal acceptance. We believe not only in universal toleration, but we accept all religions as true. I am proud to belong to a nation which has sheltered the persecuted and the refugees of all religions and all nations of the earth. I am proud to tell you that we have gathered in our bosom the purest remnant of the Israelites, who came to the southern India and took refuge with us in the very year in which their holy temple was shattered to pieces by Roman tyranny. I am proud to belong to the religion which has sheltered and is still fostering the remnant of the grand Zoroastrian nation.
I will quote to you, brethren, a few lines from a hymn which I remember to have repeated from my earliest boyhood, which is every day repeated by millions of human beings:
As the different streams having there sources in different places all mingle their water in the sea, so, O Lord, the different paths which men take through different tendencies, various though they appear, crooked or straight, all lead to thee.
The present convention, which is one of the most august assemblies ever held, is in itself a vindication, a declaration to the world, of the wonderful doctrine preached in the Gita:
Whosoever comes to Me, through whatsoever form, I reach him; all men are struggling through paths which in the end lead to me.
Sectarianism, bigotry, and its horrible descendant, fanaticism, have long possessed this beautiful earth. They have filled the earth with violence, drenched it often and often with human blood, destroyed civilization, and sent whole nations to despair. Had it not been for these horrible demons, human society would be far more advanced than it is now.
But their time is come; and I fervently hope that the bell that tolled this morning in honor of this convention may be the death-knell of all fanaticism, of all persecutions with the sword or with the pen, and of all uncharitable feelings between persons wending their way to the same goal.